Pl
Strona: 4 Гаишники
Liczba postów — 87
Я ничего не переоборудовал (и никто не переоборудовал). Обычный прицеп тент-штора + борт + ворота.
В техталоне написано "полуприцеп бортовой".
Проблема в том (со слов гаишника), что на "бортовом" не может быть ворот по определению, а если они есть значит это фургон и, следовательно прицеп переоборудованный (типа уже после оформления).
Проблема в том (со слов гаишника), что на "бортовом" не может быть ворот по определению, а если они есть значит это фургон и, следовательно прицеп переоборудованный (типа уже после оформления).
В мене - ідентична ситуація. Натяжна штора+борт+ворота,а в тех. паспорті -бортовий.
Декілька раз даїшники "парили мозги" в дорозі, але якось миналось...Проте, на чиїй стороні правда -
невідомо? Буду вдячний, якщо хтось підскаже, який законодавчий акт регламентує питання
класифікації типів кузовів ТЗ?
Ігор
Я ничего не переоборудовал (и никто не переоборудовал). Обычный прицеп тент-штора + борт + ворота.
В мене - ідентична ситуація. Натяжна штора+борт+ворота,а в тех. паспорті -бортовий.
Декілька раз даїшники "парили мозги" в дорозі, але якось миналось...Проте, на чиїй стороні правда -
невідомо? Буду вдячний, якщо хтось підскаже, який законодавчий акт регламентує питання
Ігор
Для однозначної класифікації транспортних засобів необхідно використовувати технічну документацію заводу . В мрео пробивають Вінкод, якщо пише борт значить борт. Так само Вінкод можите пробити в конторі на любому авто ринку. Якщо ви не робили ніякого переобладнання і не встановлювали ніяких номерних агрегатів то значить причеп не змінив свій тип. Можу навести самий простіший приклад: гаїшник пиняє мерседес віто з 7 пасажирськими місцями, в тех паспорті пише грузопасажир В, гаїшник заглядає в салон і кочинає парити мозок де перегородка, мов в грузопасажирі повинна бути перегородка для відсіку з вантажем, я якщо нема то на штраф площадку за переобладнання без дозволу в тип - пасажир. Насправді ніякої перегородки не потрібно, так як завод мерседеса в іспанії, який брирає мерседес віто, всі кузова класифікує як грузопасажир в незалежності від того що є всередині.
Одним словом якщо вам в мрео написали борт, значить борт, і тим гайцам що вам парить мозок, скажіть адресу мрео, де вам видали тех паспорт і нехай самі розбираються хто з них баран.
Одним словом якщо вам в мрео написали борт, значить борт, і тим гайцам що вам парить мозок, скажіть адресу мрео, де вам видали тех паспорт і нехай самі розбираються хто з них баран.
Бараном будет водитель, потому что по тому адрес мрэо скажут что все было в порядке и это уже водитель все переоборудовал.
С уважением,
Сергей
--------------------
Мы просто обязаны оберегать и защищать самое ценное, что подарил нам Всевышний
Блог о тахографах для людей!
Сергей
--------------------
Мы просто обязаны оберегать и защищать самое ценное, что подарил нам Всевышний
Блог о тахографах для людей!

Ігор
І все таки, який закон дає визначення, що є фургон, а що є бортовий тз?
Ігор
Бараном будет водитель, потому что по тому адрес мрэо скажут что все было в порядке и это уже водитель все переоборудовал.
Ну умный водитель бараном не будет, поскольку при постановке на учет эксперты в обязательном порядке фотографировали ТС.
Обычный запрос, или жалоба сразу все поставит на свои места.
Олег
Добрый день, уважаемые форумчане.
Хочу вынести на обсуждение следующий инциндент.
Сегодня остановили Винницкие областные гаишники и, посмотрев мои документы, сказали, что у меня переоборудован полуприцеп. А именно: так как в техпаспорте у меня написано тип ТЗ – бортовой, а сзади установлены ворота, то это со слов мента – фургон, значит переоборудование. Итог протокол об изъятии талона ТО.
Что думаете по этому поводу? Насколько это законно?
Сегодня остановили Винницкие областные гаишники и, посмотрев мои документы, сказали, что у меня переоборудован полуприцеп. А именно: так как в техпаспорте у меня написано тип ТЗ – бортовой, а сзади установлены ворота, то это со слов мента – фургон, значит переоборудование. Итог протокол об изъятии талона ТО.
Я тут в інтернеті знайшов дещо: http://law.autoua.net/documents/212.html
Виходить, що Ваш ппр відноситься до 31 категорії:
31. Вантажний напівпричіп загального призначення
Напівпричіп з бортовою платформою закритого або відкритого типу, не обладнаний засобами самонавантаження-саморозвантаження чи іншим спеціальним устаткованням.
Жодного слова про фургон! А фургон, я так розумію, відноситься до 32 кат..
Виходить, що в Вашому тех. паспорті все вірно написано.
Хотілось б від Вас почути, яку Ви інформацію зібрали з даного приводу, заплатили штраф чи оскаржуєте постанову ???
З пов. Ігор
Ну умный водитель бараном не будет, поскольку при постановке на учет эксперты в обязательном порядке фотографировали ТС.
Обычный запрос, или жалоба сразу все поставит на свои места.
Олег
підтримую. В базі зберігаються фотографії кожного ТЗ.
Для тих хто досі не зрозумів з відки береться визначення, борт, тент, штора і т.д.:
Кожний завод виробник має свою систему класифікаціїї транспорту. В росії вона одна, в японії друга, в німеччині третя.
В даї вводять він код в якому є деякі цифри які позначають тип ТЗ, як приклад: дві перші цифри будуть позначати тип(борт, терн, цистерна і т.д.), дві останні цифри вінкоду можуть означати вантажіпідйомність, в деяких вінкодах закладенні позначення кольору, кількості осей, власної маси і т.д.
Бази з вінкодами не доступні пля простого користувача. Інколи при неможливості уточнити тип ТЗ потрібно звертатися до заводу виробника.
Для того щоб уникнути подібних конфліктів з даішниками можна розпечатати розшифровку свого вінкода і придеставляти інспекторові при зупинці.
Деяку інформацію по класифікації можите шукати в неті по тегам: КЛАССИФИКАЦИЯ И СИСТЕМА ОБОЗНАЧЕНИЯ АВТОМОБИЛЬНОГО ПОДВИЖНОГО СОСТАВА , Системы классификации автотранспорта, Классификация автомобилей, Классификация автотранспортных средств.
ДСТУ 3519-97
Засоби транспортні дорожні. Причепи та напівпричепи спеціалізовані. Терміни та визначення
ДСТУ 2984-95
Засоби транспортні дорожні. Типи. Терміни та визначення
Засоби транспортні дорожні. Причепи та напівпричепи спеціалізовані. Терміни та визначення
ДСТУ 2984-95
Про затвердження Методики товарознавчої експертизи та оцінки дорожніх транспортних засобів
6. Ідентифікація дорожнього транспортного засобу
6.1. Визначення типу, моделі, версії ДТЗ, року його виготовлення, комплектності, укомплектованості, повної маси, робочого об'єму двигуна тощо провадиться на основі даних виробника ДТЗ. Визначальним при цьому є ідентифікаційний номер (VIN-код) ДТЗ.
Ідентифікаційний номер являє собою літеро-цифрове позначення, що складається із 17 знаків, умовно поділених на 3 частини.
Структура і зміст VIN-коду визначаються міжнародним стандартом ISO 3779-1983, гармонізованим з державним стандартом України ДСТУ 3524-97 обов'язкового застосування в Україні, які складаються з міжнародного коду виробника ДТЗ (перші три символи), описової частини (подальші шість символів) і розпізнавальної частини (останні вісім символів).
У разі визначення VIN-коду вищезазначеними стандартами передбачено використання арабських цифр і великих букв латинського алфавіту (за винятком букв: "I", "O", "Q").
Ідентифікаційні номери наносяться на нероз'ємних складових кузова або шасі і на спеціально виготовлених номерних табличках (шильдиках).
У країнах, де застосування міжнародного стандарту ISO 3779-1983 є необов'язковим або частково обмеженим, кодування номерів кузова може бути з відхиленням від рекомендацій цього стандарту.
У разі механічних і корозійних пошкоджень, знищення ідентифікаційного номера, номерних табличок, номера двигуна ДТЗ установлення типу, моделі, версії, року виготовлення, робочого об'єму двигуна за VIN-кодом, а також визначення вартості ДТЗ та його складових провадиться після відповідного експертного дослідження зазначених номерів на предмет їх автентичності.
6.2. Визначення моделі ДТЗ
6.2.1. Тип, модель ДТЗ визначаються за міжнародним кодом иробника ДТЗ, за описовою частиною ідентифікаційного номера - VIN-коду (позиції з першої до дев'ятої) та за реєстраційними документами країни-виробника.
Перші три символи VIN-коду визначають географічну зону, коди країни і виробника ДТЗ. Якщо виробник виготовляє менше ніж 500 ДТЗ за рік, то третій символ VIN-коду зазначається цифрою "9", авиробник ДТЗ визначається подальшими трьома символами.
Літеро-цифрові позначення в описовій частині VIN-коду (позиції з четвертої до дев'ятої) містять кодовані дані про тип автомобіля, його конструкцію, тип кузова, тип двигуна, конструкцію приводу, робочий об'єм двигуна тощо.
Сукупність знаків з першої до дев'ятої позиції VIN-коду дає змогу визначити марку і модель ДТЗ.
Позначення, які виконуються на панелях кузовів ДТЗ на прикріплених до них елементах означають їхні моделі і модифікації та мають вид символів "XL", "GL", "SL" "SRDT" тощо і можуть сприяти ідентифікації ДТЗ, але не є визначальними з огляду на можливість їхньої заміни.
6. Ідентифікація дорожнього транспортного засобу
6.1. Визначення типу, моделі, версії ДТЗ, року його виготовлення, комплектності, укомплектованості, повної маси, робочого об'єму двигуна тощо провадиться на основі даних виробника ДТЗ. Визначальним при цьому є ідентифікаційний номер (VIN-код) ДТЗ.
Ідентифікаційний номер являє собою літеро-цифрове позначення, що складається із 17 знаків, умовно поділених на 3 частини.
Структура і зміст VIN-коду визначаються міжнародним стандартом ISO 3779-1983, гармонізованим з державним стандартом України ДСТУ 3524-97 обов'язкового застосування в Україні, які складаються з міжнародного коду виробника ДТЗ (перші три символи), описової частини (подальші шість символів) і розпізнавальної частини (останні вісім символів).
У разі визначення VIN-коду вищезазначеними стандартами передбачено використання арабських цифр і великих букв латинського алфавіту (за винятком букв: "I", "O", "Q").
Ідентифікаційні номери наносяться на нероз'ємних складових кузова або шасі і на спеціально виготовлених номерних табличках (шильдиках).
У країнах, де застосування міжнародного стандарту ISO 3779-1983 є необов'язковим або частково обмеженим, кодування номерів кузова може бути з відхиленням від рекомендацій цього стандарту.
У разі механічних і корозійних пошкоджень, знищення ідентифікаційного номера, номерних табличок, номера двигуна ДТЗ установлення типу, моделі, версії, року виготовлення, робочого об'єму двигуна за VIN-кодом, а також визначення вартості ДТЗ та його складових провадиться після відповідного експертного дослідження зазначених номерів на предмет їх автентичності.
6.2. Визначення моделі ДТЗ
6.2.1. Тип, модель ДТЗ визначаються за міжнародним кодом иробника ДТЗ, за описовою частиною ідентифікаційного номера - VIN-коду (позиції з першої до дев'ятої) та за реєстраційними документами країни-виробника.
Перші три символи VIN-коду визначають географічну зону, коди країни і виробника ДТЗ. Якщо виробник виготовляє менше ніж 500 ДТЗ за рік, то третій символ VIN-коду зазначається цифрою "9", авиробник ДТЗ визначається подальшими трьома символами.
Літеро-цифрові позначення в описовій частині VIN-коду (позиції з четвертої до дев'ятої) містять кодовані дані про тип автомобіля, його конструкцію, тип кузова, тип двигуна, конструкцію приводу, робочий об'єм двигуна тощо.
Сукупність знаків з першої до дев'ятої позиції VIN-коду дає змогу визначити марку і модель ДТЗ.
Позначення, які виконуються на панелях кузовів ДТЗ на прикріплених до них елементах означають їхні моделі і модифікації та мають вид символів "XL", "GL", "SL" "SRDT" тощо і можуть сприяти ідентифікації ДТЗ, але не є визначальними з огляду на можливість їхньої заміни.
ДСТУ 3519-97
ДСТУ 2984-95
ДСТУ 2984-95
Це ви таким розумним стали, коли зайшли на веб-адресу, яку я вказав в попередньому посту???
І взагалі, будьте уважні -я звертався не до вас!
Ігор
ДСТУ 3519-97
ДСТУ 2984-95
ДСТУ 2984-95
Це ви таким розумним стали, коли зайшли на веб-адресу, яку я вказав в попередньому посту???
І взагалі, будьте уважні -я звертався не до вас!
Ігор
З ДСТУ 2984-95 корисним для автора цієї теми є тільки термін -28. Напівпричіп . Інші терміни див. в ДСТУ 3519-97
Дякуємо пана Люкляна за дуже гарні коментарі та витяги з правил.
Пишить ще, чекаємо на Ваші пости, не переймайтесь нападками недолужних клоунів.
Спасибі Вам.
Спасибі Вам.
ЯКЕ ЇХАЛО - ТАКЕ ЗДИБАЛО!!!
Спасибі Вам.
ЧП Антоненко
Грузоперевозки по Украине
Контакты:
+38 (044) 4020671 (067) 6641503
[email protected]
Где правда?
Пользователей: 9
Цюпак Т.Г., ЧП, Мищенко Л.В., ЧП, Плохий Г. П., СПД, Вектор-Б, ПВКП, Люклян В. М., ЧП, Недобора А. А., ЧП, Николаенко, ЧП, Плюта А.А., СПД, Сердюк В. В., ЧП
Ссылка на видео
Цюпак Т.Г., ЧП, Мищенко Л.В., ЧП, Плохий Г. П., СПД, Вектор-Б, ПВКП, Люклян В. М., ЧП, Недобора А. А., ЧП, Николаенко, ЧП, Плюта А.А., СПД, Сердюк В. В., ЧП
Ссылка на видео
Сбежал 

Нам нічого боятися, шоб бігти.
Це ви, як скаженні накидуєтесь на кожного, хто не з вашої мешпухи.
А пан Люклян правильно все робить, б'є вас цитатами і витягами з законів.
Нам нічого боятися, шоб бігти.
Це ви, як скаженні накидуєтесь на кожного, хто не з вашої мешпухи.
А пан Люклян правильно все робить, б'є вас цитатами і витягами з законів.
Так поясните где вы, в Киеве или Одессе?
Добрый день, уважаемые форумчане.
Ответ наверное прост :
http://logisticsinfo.ru/main/gab_polupr_bortcont.shtml
П.С. Как ВЫ теперь представляете ботовой прицет с задними воротами ?.....и для чего они вообще нужны....
А прицеп у Вас ,я так понял,ТЕНТОВАНЫЙ ?
Чоловіче, Ви грамотна людина?, подивиться на страничці в Ларді, а де Ви взяли Київ з Вас і треба спросить!
Тут на форумі хтось вже писав про кащенітів, то може Ви один з них?
Zaloguj się aby wysyłać wiadomości
Nowe tematy
Powiązane tematy